Den personliga och
innovativa hyresvärden

Leeman & Olsson är ett etablerat fastighetsbolag som äger och förvaltar privata och kommersiella fastigheter i Ängelholms kommun. Vi är också det personliga familjeföretaget med lång historia i staden och en uttalad ambition att vara med och utveckla och skapa stadsdelar på ett hållbart sätt där människor vill vara nu och i framtiden. Med ett innovativt och kreativt tänkande utvecklar vi boende och arbetsplatser för olika behov i modern anda.

vår vision

Den personliga och innovativa hyresvärden som är med och utvecklar Ängelholm till en levande och hållbar stad som skapar lönsamhet och glädje för våra hyresgäster.

Våra kärnvärden

Detta är Leeman & Olsson

”Vi är ett personligt familjeföretag med en lång historia i Ängelholm. Vi kan vår stad och samverkar med andra för att utveckla områden och fastigheter så att de blir ännu attraktivare, tryggare och trivsammare för dig att bo och verka i. Vi är också det gröna företaget som tänker hållbart i stort som smått, som alltid blickar framåt och förnyar på ett innovativt och lyhört sätt. Allt för att du ska bo bra nu och i framtiden.”

Linda Vd

historia

Vår historia

Historia

Det är nästan 50 år sedan Leeman & Olsson startade. Muraren Ivar Leeman och snickaren Gösta Olsson lärde känna varandra på byggmästarskolan och slog sig sedan samman och bildade Byggnads AB Leeman & Olsson. Fastigheten på Bruksgatan 19 i Ängelholm blev något av ett examensarbete. Den stod färdig 1947 och ett kontor inreddes på vinden. Året efter flyttade nuvarande styrelseordförande in som ettåring. Under de följande 30 åren uppfördes en mängd objekt inom Ängelholms kommun. 

Året 1977 bestämde sig Ivar och Gösta för att gå i pension och Ulf och Birgitta Leeman har sedan dess drivit företaget. Ett generationsskifte påbörjades 2016 när Linda Leeman började på företaget.

PERSONAL

Ulf Leeman
Styrelseordförande
ulf.leeman@leemanolsson.se

Petra Lindahl
Administratör
petra.lindahl@leemanolsson.se

Joakim Johnsson
Fastighetsskötare
joakim.johnsson@leemanolsson.se

Adnan Fiki’c
Fastighetsskötare
adnan.fikic@leemanolsson.se

Robin Kullberg
Målare
robin.kullberg@leemanolsson.se