Leeman & Olsson

Fastighetsbolag i Ängelholm sedan 1946

Leeman Olsson är ett familjeföretag som startade sin verksamhet i Ängelholm för över sjuttio år sedan. Vi känner vår stad och kan matcha bostad med hyresgäst på ett bra sätt. Här kan du läsa om vår historia, våra spännande projekt och vår miljöpolicy.

Projekt

Räckesbutiken

Räckesbutiken

Fastighetsbolaget Leeman & Olsson och bygg- och markbolaget Leeman Entreprenad är två väletablerade företag med lång historia i Ängelholm. Vi har gemensamt tagit fram en helhetslösning och skräddarsytt nya lokaler till Räckesbutiken. Ett uppdrag vi är glada och stolta över. Räckesbutiken skräddarsyr räcken efter dina mått och önskemål om design.

Lokalt engagemang

Vårt hjärta brinner för Ängelholm

Vi är ett lokalt företag med lång historia i Ängelholm. Därför brinner vi lite extra för vår stad och engagerar oss med glädje i lokala föreningar, inte minst barn- och ungdomsverksamheter. Vi är en del av, och delaktiga i, Ängelholm och bidrar på olika sätt till stadsutveckling och ett levande centrum.
Vattenpoolarna Höganäs - Ängelholm
Ängelholm - Skäldervikens Segelsällskap
Ängelholms golfklubb
Vejby IF
Vattenpoolarna Höganäs - Ängelholm
Ängelholm - Skäldervikens Segelsällskap
Ängelholms golfklubb
Vejby IF

Vår miljöpolicy

Vår miljöpolicy

Vi arbetar ständigt med fokus på miljö och hållbarhet. Utifrån ny och kostnadseffektiv teknik energieffektiviserar vi fastigheterna med målet att minska den köpta energin och vattenförbrukningen. Bra miljöval finns i åtanke i vårt dagliga arbete, i allt från sophantering till val av material. Ett annat viktigt led är att inspirera våra kunder att själva göra hållbara val.
Miljö

Historia

Vår historia

Historia

Det är nästan 50 år sedan Leeman & Olsson startade. Muraren Ivar Leeman och snickaren Gösta Olsson lärde känna varandra på byggmästarskolan och slog sig sedan samman och bildade Byggnads AB Leeman & Olsson. Fastigheten på Bruksgatan 19 i Ängelholm blev något av ett examensarbete. Den stod färdig 1947 och ett kontor inreddes på vinden. Året efter flyttade nuvarande styrelseordförande in som ettåring. Under de följande 30 åren uppfördes en mängd objekt inom Ängelholms kommun. 

Året 1977 bestämde sig Ivar och Gösta för att gå i pension och Ulf och Birgitta Leeman har sedan dess drivit företaget. Ett generationsskifte påbörjades 2016 när Linda Leeman började på företaget.