PRESSRELEASE 2021
ÄNGELHOLM 30 SEPTEMBER

Leeman-bolag köper fastighetsbolaget Rilab och utvecklar handelsfastighet i Ängelholm

Förvaltnings AB Leeman & Olsson och Leeman Entreprenad AB har förvärvat Rilab Fastighets AB. I köpet ingår fastigheten Skräddaren 6 i Ängelholm samt en byggrätt för att bygga ut lokalen till Elon Kökspunkten i Ängelholm.

Leeman & Olsson har tillsammans med Leeman Entreprenad och Förvaltnings AB förvärvat Rilab Fastigets AB. Köpet innebär att bolagen tillsammans blir ny ägare till handelsfastigheten Skräddaren 6 på Klippanvägen 2. I köpet ingår en byggrätt som innefattar möjligheten till att bygga ut fastigheten vilket kommer att ge den befintliga hyresgästen Elon Kökspunkten rymliga lokaler för en ny flaggskeppsbutik. I direkt anslutning kommer också en helt ny utställning för kök, bad och inredning från Ballingslöv att byggas, utöver ytterligare ytor för nya hyresgäster.

Leeman & Olssons nuvarande fastighetsbestånd består i huvudsak av bostäder och en mindre andel kommersiella lokaler i Ängelholm.

– Vi har under en tid letat efter möjligheten att utveckla och komplettera vår fastighetsportfölj. Att vi nu tillsammans med Leeman Entreprenad kan addera en handelsfastighet känns både helt rätt och spännande. Skräddaren 6 är en perfekt handelsplats som är lättillgänglig och har bra exponering utmed Klippanvägen. Med köpet vill vi fortsätta att värna om Ängelholms utveckling och bidra till att bevara och utveckla handeln i staden, säger Linda Leeman, VD på Leeman & Olsson.

Skräddaren 6 kommer i och med köpet utvecklas med nya lokaler till hyresgästen Elon Kökspunkten. Elon Kökspunkten kommer att hyra 70 % av lokalerna och resterande uthyrningsbar yta kommer att finnas tillgänglig from den 1 augusti 2022. Elon Kökspunkten har haft sin butik på nuvarande adress sedan 1999 och vet att platsen är fördelaktig.

– Vi ser fram emot att utveckla området tillsammans med Elon Kökspunkten och att samarbeta i många år framöver, avslutar Linda Leeman.

För mer information, vänligen kontakta:
Linda Leeman, VD Förvaltnings AB Leeman & Olsson, 0709-255010
Magnus Leeman, VD Leeman Entreprenad, 0709-255008
Riccard Larsson, Ägare Elon KöksPunkten  070-6478500

OM LEEMAN & OLSSON
Fastighetsbolaget Leeman & Olsson grundades i Ängelholm 1946. Företaget äger och förvaltar bostäder för privatpersoner samt affärs- och kontorslokaler i Ängelholm med omnejd. www.leemanolsson.se

OM LEEMAN ENTREPRENAD
Leeman Entreprenad är ett långsiktigt och spännande entreprenadföretag. Bolaget utför ny- och ombyggnationer samt byggservicearbeten åt professionella beställare i nordvästra Skåne. www.leemanentreprenad.se